Tots els Dimarts ( excepte festius ) feim cuinat Cas padri Toni…

Normalment un Dimarts cuinam llenties i l’altre ciurons. Però a l’hivern una vegada al mes (més o manco) cuinam fava pelada ( fava parada ) , es un plat molt valorat pels nostres clients , ja que de cada vegada es cuinamanco a casa.

20170207 135840

Ingredients per 4 persones.

  • 500grs. Faves pelades
  • 100grs. Mongetes verdes
  • 200grs. Carabassa
  • 4 patates
  • 1 ceba
  • 1 tros costella de porc
  • 1 tasseta d’oli d’oliva
  • 1 tomàtiga
  • 1/4 col
  • Sal i prebe bò

Preparació:

El vespre abans , posau amb remull ses faves pelades. Al matí les posau a foc suau amb dos litres d’aigua , juntament amb 4 patates pelades , ses mongetes i sa carabassa , tot ben trosejat. Hi posam sal i prebe bò. Bullim sa costella de porc a part i la posam amb ses faves.

D’altra banda , feu un sofregit amb una tasseta d’oli d’oliva i una ceba trossejada. Quan la ceba sigui daurada , afegiu-hi una tomàtiga madura , sal i unpoc de prebe bò.

Abocar el sofregit dins l’altra olla i feu-ho bullir a foc suau fins que es desfaci. Ho tornam a tastar i servim ben calent. Bon profit!!!

(Hi ha gent que ho passa per sa batidora ,noltros preferim que no.)