Tots els Dimarts ( excepte festius ) feim cuinat a Cas padri Toni…
Normalment un Dimarts cuinam llenties i l’altre ciurons. Però a l’hivern una vegada al mes (més o manco) cuinam fava pelada ( fava parada ) , es un plat molt valorat pels nostres clients , ja que de cada vegada es cuinamanco a casa.
Ingredients per 4 persones.
- 500grs. Faves pelades
- 100grs. Mongetes verdes
- 200grs. Carabassa
- 4 patates
- 1 ceba
- 1 tros costella de porc
- 1 tasseta d’oli d’oliva
- 1 tomàtiga
- 1/4 col
- Sal i prebe bò
Preparació:
El vespre abans , posau amb remull ses faves pelades. Al matí les posau a foc suau amb dos litres d’aigua , juntament amb 4 patates pelades , ses mongetes i sa carabassa , tot ben trosejat. Hi posam sal i prebe bò. Bullim sa costella de porc a part i la posam amb ses faves.
D’altra banda , feu un sofregit amb una tasseta d’oli d’oliva i una ceba trossejada. Quan la ceba sigui daurada , afegiu-hi una tomàtiga madura , sal i unpoc de prebe bò.
Abocar el sofregit dins l’altra olla i feu-ho bullir a foc suau fins que es desfaci. Ho tornam a tastar i servim ben calent. Bon profit!!!
(Hi ha gent que ho passa per sa batidora ,noltros preferim que no.)